Stotine mladih iz Srbije i Evrope, koji su ovog leta boravili u okolini Nove Varoši, ostavili su ovaj kraj još lepšim nego što su ga našli, nakon što očistili vodu i obale Uvačkog Zlatarskog jezera.

Tokom dvodnevne akcije članovi omladinske organizacije “Srbija za mlade”, skupili su oko 300 vreća smeca i rasteretili krajolik od zagađenja nesavesnih.

Mladi ekonomisti, dizajneri, menadžeri, turizmolozi bili su srećni što su predelu Srbije, koji ih je tako lepo ugostio, mogli da uzvrate.

Potrebno je stvoriti svest da se ni jedan jedini papirić ne sme baciti, jer svaka je gomila smeća koja uništava prirodu počela od jednog papirića, poručuju mladi.

“Srbija za mlade“, inače,  tokom cele godine vodi mlade ljude po Srbiji, kako bi ne samo pokazala koliko je naša zemlja lepa, već i da bi je očuvali. Nove akcije čišćenja na ovom prostoru najavljuju u proleće, kada se na površini od 7.500 hektara, koliko se prostire Rezervat Uvac, ukloni oko 3.000 vreća smeća. Otpada je uvek najviše u proleće, kada nečistoće koje nesavesni okolo bacaju, dovuku otopljeni sneg i pritoke.

0 0 votes
Article Rating